Glavni Likovi Likovi / Lovac na Flash Zolomon

Likovi / Lovac na Flash Zolomon

  • Likovi Flash Hunter Zolomon

img/characters/42/characters-flash-hunter-zolomon.jpg Dobio sam a dar. Dar koji mogu prenijeti na Flash. Kako bi on postao jači mora se suočiti sa ultimativno tragedija. Mora se suočiti sa svojim ultimativno suprotan. 'Vrijeme je da prihvatim istinu. Thawne je bio u pravu. Bljesci rade ne zaslužuju moju vjeru. Oni ništa ne zaslužuju . Ako Bljeskovi odbiju vidjeti put do a bolji heroj ...onda ću ih odvesti na cestu... u RAT! ' AKA: Doktor Hunter ZolomonOglas: Prvo pojavljivanje: Flash: Tajne datoteke i porijeklo #3 (studeni 2002.) Boja kose: Auburn Boja očiju: Crvena, prije smeđa

Dr. Hunter Zolomon, poznatiji kao Zoom, ili Reverse-Flash, jeDC stripovisuperzlikovac koji se prvi put pojavljuje u Flash : Tajne datoteke i porijeklo #3 (studeni 2002.). On je neprijatelj obitelji Flash, posebno trećeg Flasha, Wallyja Westa.

Izvorno profiler Keystone Cityja i vrijedan Wallyjev prijatelj i saveznik, Gorilla Grodd ga je paralizirala tijekom proboja u Iron Heights. Kad se Wally odbio vratiti u prošlost kako bi spriječio da se to dogodi (zbog rizika od oštećenja vremenske struje), Hunter je sam pokušao koristiti kozmičku traku za trčanje, ali je eksplodirala. Umjesto da ga ubije, Hunteru je dalo mogućnost da promijeni kako vrijeme teče u odnosu na njegov inercijski okvir. Inspiriran Eobardom Thawneom, vjeruje da Wally nije pomogao Hunteru jer Wally nikada nije doživio osobnu tragediju, pa je otišao da to učini, kasnije primjenjujući iste metode na druge heroje.

Oglas:
otvori/zatvori sve mape A-C
  • Iznad dobra i zla: Ovako sebe vidi — kao 'učitelja' i za heroje i za negativce.
  • Nasilni roditelji: Oba njegova roditelja bila su emocionalno uvredljiva prema njemu, čak nisu ni priznavali njegovo postojanje u kući. Kako su stvari išle dalje, njegovom ocu je postalo znatno gore...
  • Ahilova peta :
    • Iako njegove moći čine da izgleda kao najbrži brzač od svih, on ima dvije velike slabosti — ne može postati nematerijalan i ne može koristiti kozmičku traku za trčanje za putovanje kroz vrijeme. Potonje dovodi do njegovog poraza u 'Rogue Waru', nakon što ga pokuša iskoristiti i nakon toga se topi u vremenskoj liniji.
    • Kada je tek stekao svoje moći, povremeno je (i nesvjesno) otvarao pauze u vremenu, što bi Wally koristio protiv njega u 'Blitzu'. Do 'Rogue Wara' to mu je prestalo biti problem.
  • Stečeni situacijski narcizam: Igrao za Dramu . Kao što Hunter sramotno priznaje u flashbacku broja 197, njegov je ego izmakao kontroli s tragičnim posljedicama. Hunter je predvidio da osumnjičenik neće imati pištolj, te stoga poziva svoj tim da izvrši uhićenje bez čekanja na pomoć. Ispostavilo se da je pogriješio i ubojica mu puca u koljeno, osakativši ga, prije nego što je ubio njegovog svekra. U brutalno ironičnom obratu, godinama kasnije pokazalo se da je Hunter cijelo vrijeme bio u pravu, iProfesor Zoom je bio taj koji je osumnjičeniku dao pištolj kako bi osmislio incident koji je Huntera pretvorio u Zooma.
  • Jao, jadni zlikovac: On je dobar čovjek koji jednostavno nije imao sreće. Ispada,njegovim životom gotovo u potpunosti manipulira Thawne i otkriće ga tjera da se žrtvuje kako bi se iskupio u zadnji čas, a njegova isprika Wallyju bila je njegove posljednje riječi.
  • I moram vrisnuti: na kraju 'Blitza' priče, kada ga je Wally natjerao u jedan od vremenskih prozora koji su se otvorili kao početna nuspojava njegovih tada tek stečenih moći; to je utjecalo na zamrzavanje u vremenu, prisiljavajući ga da uvijek iznova gleda scenu svog najvećeg neuspjeha.
  • Anti-zlikovac: Hunter počinje kao a iskreno dobar čovjek koji ga izgubi zbog okolnosti koje su van njegove kontrole tijekom vremena, svog herojskog kolegu smatra prijateljem sebi i iako ima bizaran plavo-narančasti moral, on ima vlastiti skup standarda koji ima za cilj 'poboljšati ' narod. Kad je sve rečeno, on je vjerojatno najsimpatičniji od zlih brzača s kojima su se Bljesci suočili - što još uvijek ne govori puno...
  • Sposobnosti antagonista: Budući da je gospodar vremena, bez obzira koliko će Wally biti brz, Zoom će samo prilagoditi svoju brzinu kako bi uvijek bio ispred. On ne koristi Speed ​​Force, tako da bi brzaši zapravo imali problema da ga osjete. A ono što je vjerojatno najkorisnija Wallyjeva primjena Speed ​​Forcea, za krađu i posuđivanje brzine, neće raditi na Zoomu jer on tehnički nije čak ni brzinac.
  • Arch-Enemy: Wally Westov neprijatelj u modernom dobu — pojavio se tek vrlo kasno u Wallyjevoj karijeri i stoga se nije pojavljivao toliko kao Rogues ili Grodd, ali njegov utjecaj na Wallyjev život nakon što postane Zoom definira ga kao ovog nekoliko godina. Osim toga, kao Reverse-Flash, on je prilično zadano kada se kostim nastavi.
  • Arc Villain : Za Blitz i Flash rat .
  • Osveta zlikovca: Njegovi planovi da Wallyja i Barryja pretvori u bolje heroje završavaju nakon što vidi kako Eobard Thawne umire...mnogo toga. Umjesto toga, planira voditi rat protiv Bljeska.
  • Ax-Crazy: Zabluda, nasilno nestabilan i djeluje pod bizarnim i potpuno neshvatljivim moralnim kodeksom koji se vrti oko onoga što može dati drugima, a ne onoga što može uzeti od njih, što njegovo ponašanje čini gotovo nemogućim za predvidjeti i tako ga čini opasnost za vlastite saveznike koliko i za heroje.
  • Badass prstima : Zoomov omiljeni napad je usporiti vrijeme do puzanja, a zatim pucnuti prstima. Rezultirajući potresni val stvara zvučni udar, razbija staklo, omamljuje brzače i gotovo ubija Lindu, što dovodi do njezinog pobačaja. Bljesak: Ponovno rođenje pokazuje da je ovom triku naučio i profesora Zooma.
  • Badass Bookworm: Ima nekoliko diploma iz bihevioralnih znanosti i sociologije i vrlo je pričljiv o toj temi ako mu se pruži prilika.
  • Zločesti tip pobjeđuje: Ne u potpunosti - ne uspijeva zamijeniti Barryja i Wallyja kao Flash - ali na kraju 'Flash Wara' uspio je steći potpuno nove moći od Mudraca i Snaga Snage, razbio je sposobnost Bljeska da odmjeri vrijeme- putovao i zabio klin između Barryja i Wallyja.
  • Postati maska ​​: On zahtjevi da je ostavio svoj stari identitet davno iza sebe i prigrlio svoju maskiranu osobu. Međutim, još uvijek postoje slučajevi kada mu Ashley i Wally mogu ući pod kožu.
  • Biti mučen čini te zlim: Nije mučen u tradicionalnom smislu - ali cijeli njegov život je jedna ogromna trauma Conga linija, a njegova neuspjeh u radu na kozmičkoj traci za trčanje je zadnja kap.
  • Ispod maske: Pod svim bijesom i nesrećom, Hunter je samo tužni, slomljeni čovjek koji želi da ga Wally ubije jer je izgubio sve što mu je bilo drago. Imao je i ogroman kompleks manje vrijednosti - čak i prije okreta lica i pete mrzio je činjenicu da više nije na terenu ili u FBI-u zbog koljena i zbog toga se stalno osjećao beskorisno. To se odražava na njegovu maskiranu osobnost, jer želi biti učinkovitiji u životima ljudi, što je još važnije heroja, i dokazati se kao vrijedna osoba. Kada mu Kid Zoom oduzme moći, odmah kaže da mu ih treba natrag jer mu je potrebna svrha.
  • Gumb Berserk:
    • Wallyjevo odbijanje da vidi svoje 'gledište' samo ga svaki put tjera na sve više i više ekstrema. Dolazi do faze u kojoj on gradi radnu kozmičku traku za trčanje, otima Jaya Garricka kako bi ga koristio za napajanje (jer ga njegove moći Gospodara vremena sprječavaju da to sam učini) - i to vrlo značajno ne čini koristiti ga za promjenu vlastite vremenske trake (Wallyjevo izvorno odbijanje da to učini je Hunterova posljednja prijelomna točka u tome da postane Zoom). Umjesto toga, on ga koristi da regrutira svog prethodnika, profesora Zooma - samo kako bi mogao natjerati Wallyja da se iznova vraća gubitku svoje nerođene djece...
    Zum: (tijekom 'Rogue War') RECI MI DA ME RAZUMIJEŠ!
    • Otkriveno je da je njegova otuđena supruga Ashley još jedan Berserk Button za njega tijekom priče 'Rogue War'. Jedna frakcija Rogues dolazi tamo gdje je, s namjerom da je ubije jer je bila Wallyjeva saveznica. Zoomov odgovor je isporučiti temeljit zvukNo-Holds-Breded Beatdowndo svi od njih, bez obzira na odanost.
    Zum: Kloni se moje žene .
  • Big Bad Duumvirate:
    • Ne na početku, ali blizu kraja 'Rogue War', dovodi Thawnea iz vremenske struje da muči Wallyja. Njih dvojica na trenutak postaju tag-tim protiv Wallyja i Barryja (koji je znao da će se njih dvojica udružiti protiv Wallyja i sam je putovao kroz vrijeme kako bi pomogao svom nećaku).
    • Nakon Bljesak: Ponovno rođenje (2009.) ,ponovno se udružuje s Eobardom Thawneom kako bi poboljšao oba bljeska, što je godinama kasnije dovelo do ' Flash Wara '.
  • Veliki loš prijatelj : U Blitz i kasnije Odmetnički rat . Zaista značajan u potonjem - unatoč njegovom antagonističkom odnosu sa Zapadom (uključujući pokušaj ubojstva Linde Park-West opet prije nego što je luk gotov) ne pokazuje oklijevanje u povjeravanju Lindi sigurnosti svoje bivše žene Ashley nakon što je Rogues pokušaju ubiti.
  • Big Bad Slippage: Bio je uveden kao sporedni lik u policijskoj upravi daleko u Wallyjevu karijeru superheroja i mnogo je godina razvijao karakter sve do svog šokantnog Face-Heel Turn.
  • Black Eyes of Crazy: Crni pokrivači otvora za oči njegove maske daju mu ovaj izgled kada je u kostimu. Njegove stvarne očisu još gori...
  • Blow You Away : Pogledajte unos Badass Finger Snap — Zoomova verzija ovoga je rijetka varijanta koja je prikazana kao smrtonosno učinkovita. On također može stvarati vrtloge baš kao speedster.
  • Razbijte ih razgovorom: Dio njegovih 'poučavajućih' ludorija - želi da njegove žrtve (osobito Wally) shvate točno zašto on radi to što radi, kako bi se mogle 'poboljšati' u bolje heroje protiv njega.
  • Slomljeno postolje: Igrano s. Bio je obožavatelj Wallyja jer je bio otvoren sa svima prije početka tame. Tijekom priča u kojima se on pojavljuje, Wally se polako pretvarao u lanac morala i živu emocionalnu štaku za Huntera, pa kada je Wally odbio koristiti putovanje kroz vrijeme da izbriše svoj najveći neuspjeh, njegovu reakciju nazvao bi razočaranjem. podcjenjivanje . Čak i tada, na čudan način, on zapravo nikada ne prestaje gledati Wallyja kao pijedestal, uvijek ga pokušavajući 'poboljšati' u boljeg heroja umjesto da ga uništi - ali onda, nakonPosljednja smrt Eobarda Thawnea od ruku Iris West, on konačno gleda na Wallyja kao na ovo potpuno, shvaćajući da on (i Barry) nikada neće 'postati bolji' na način na koji on želi, što rezultira njimepostavljajući Barryja i Wallyja jedno protiv drugog da razbiju Speed ​​Force, a zatim zapravo uzimajući ime Flash, simbolizirajući kraj njegovog vremena kao katalizator za rast drugih i uzimanje stvari u svoje ruke.
    • Ne pomaže to što on to saznaThawne je cijelo to vrijeme manipulirao njegovim životom, razbijajući ga da postolje također.
  • Svedeno na normalu: zahvaljujući Inerciji/Kid Zoomu.Poništeno u Flash rat , u kojem se navodi da mu je Eobard Thawne pomogao da povrati sposobnost hodanja, pri čemu su se njegove moći naizgled još jednom očitovale u naletu bijesa nakon Thawneove smrti.
  • Autobus se vratio: nakon što ga je Kid Zoom isključio, potpuno ga je ponovno pokrenuo Točka paljenja i budući da je bio odsutan tijekom cijele ere New 52, ​​Hunter se konačno vraća u prvoj godišnjoj seriji Rebirth, planirajući natjerati Bljeske da krenu u rat.
  • Poziv zna gdje živite : I on vidi sam kao Poziv.
  • Ozljeda koja je završila karijeru: Otpušten je iz FBI-a nakon što ga je ustrijelio u koljeno zlikovac Jokera po imenu Klovn.
  • Kombinirane moći tanjura:Kada on osmisli rušenje Barijere sile, dobiva pristup Sili brzine, Snazi i Sili Mudraca, dok drugi kanali Sile imaju problema s korištenjem čak dvije od tih sila odjednom.
  • Korumpator:On makinira sukob između Barryja i Wallyja pokazujući Wallyju njegovu izgubljenu djecu. Wally vjeruje Hunterovim riječima i pokušava uništiti Speed ​​Force kako bi spasio svoju djecu.
  • Borba protiv graničnika: Njegove moći temeljene na vremenu znače da je on jedan od rijetkih likova koji mogu potpuno pobijediti brzače u njihovoj vlastitoj igri - Wallyjevih prvih nekoliko bitaka protiv njega je prošlo nevjerojatno slabo. Više puta je obuzdavao Jaya Garricka, rušio obje strane Roguesa bez da se oznoji u njihovom titularu Odmetnički rat i dovraga izbili iz Trojstva u sebi Konačna kriza . U Istina ili izazov luka, Zoom je uspio privremeno svladati zaslijepljenog Čudesna žena koji je prethodno pobijedio Flasha u borbenoj obuci, obarajući je po cijelom planetu u zemljama poput Francuske, Egipta i Kine i na kraju Themyscira udarajući je brzinom svjetlosti.
  • Prokletstvo koje liječi: Njegove moći su u osnovi izliječile njegov invaliditet, ali su umjesto toga uništile njegovo mentalno zdravlje.
D-H
  • Mračna i problematična prošlost: Njegov otac je bio serijski ubojica koji je ubio Hunterovu majku, a zatim ga je policija ubila - istog dana Hunter je trebao otići na koledž. Tada je njegova karijera u FBI-u prekinuta jer je inzistirao na tome da podrška nije potrebna i da počinitelj kojeg su jurili neće nositi pištolj, što je dovelo do njegovog (prvog) sakaćenja i smrti njegovog svekra.
  • Smrt je jednaka iskupljenju: Jednom kada to saznaThawne je manipulirao cijelim svojim životom dajući pištolj Klaunu, on se odmah žrtvuje kako bi zatvorio Speed ​​Force Barrier, ispričavajući se Wallyju za ono što se dogodilo između njih.
  • Tragač smrti: želi da ga Wally ubije, videći to kao neophodan posljednji korak u tome da Wally postane najbolji heroj koji može biti. Subvertiran kada postane Bljesak i dobije ovlasti drugih Sila, kako mu to postane ciljporazite Crni Bljesak, prekidajući ciklus smrti uzimajući Bljeske ako više nema Crnog Bljeska koji će doći po njih.
  • Odreditelj: On nikada odustaje od svoje potrage da 'poboljša' Wallyja i druge heroje kroz tragediju - a njihovo odbijanje da vide stvari na njegov način samo dovodi do toga da usvaja sve ekstremnije metode.
  • Supermoć koja negira invaliditet: Njegove su moći vratile njegovu sposobnost hodanja, iako njihov učinak na njegov razum čini da se ovaj trop preklapa s Prokletstvom koje liječi. Kad je izgubio snagu, ponovno je morao koristiti invalidska kolica.Sve dok ga Eobard Thawne nije odveo u 25. stoljeće na liječenje.
  • Odvedeni do zlikovaca : Pogledajte unos frojdovske isprike u nastavku. Sreća nije bila riječ u rječniku ovog čovjeka.
  • Čak se i zlo može voljeti: Njegova bivša žena je još uvijek jako zaljubljena u njega i ima punu vjeru da se Hunter može iskupiti. I tijekom njegovog sukoba sa Zoomom tijekom Odmetnički rat , Wally također priznaje da ne mrzi Huntera ni nakon svega što se dogodilo između njih.
  • Čak i zlo ima voljene: On je još uvijek zaljubljen u svoju ženu Ashley (kao što možete vidjeti iz gornjeg unosa Berserk Buttona) i oni dijele emocionalnu vezu jedno s drugim. Također i dalje smatra Wallyja prijateljem, otuda njegova iracionalna opsesija pretvaranjem u boljeg heroja.
  • Čak i zlo ima standarde:
    • Tijekom udruživanja s Cheetahom, njih dvoje susreću policijski patrolni automobil. Umjesto da dopusti da ih divlji zlikovac rastrgne u komadiće, Zoom koristi svoje moći kako bi im omogućio brzu i bezbolnu smrt, napominjući da je nekada bio poput njih.
    • On također prezire Rogues zbog njihove percipirane nesposobnosti da 'dodaju' bilo što Wallyju, napominjući da oni u osnovi samo odvlače Flasha umjesto da mu pomognu da izraste u boljeg heroja.
  • Zli pandan:
    • Za Wallyja, kao što je standard za Reverse-Flashes. Hunter je tužna, duboko pesimistična osoba čak i prije nego što se okrene, što je očita suprotnost Wallyjevom raspoloženom stavu, nešto što dodatno doprinosi Hunterovoj ogorčenosti prema Wallyju kasnije.
    • Slično kao i s Wallyjem i Eobardom, sličan se slučaj može napraviti da je Zolomon također zao pandan Barryju Allenu. Kad su ga predstavili, Wally se lako povezao s Hunterom jer ga je podsjetio na tada pokojnog Barryja Allena, smatrajući da su mu analitička priroda i iskrenost vrlo slični. Kad se Hunter transformirao u Zoom, mislio je o sebi kao o 'učiteljici' kojeg je Wally trebao i pokušao je biti izokrenuta figura mentora. Nakon promjena u Barryjevom podrijetlu, paralele su postale još očiglednije: oboje su izgubili roditelje nakon što im je otac ubio majku (iako je u Barryjevom slučaju Henryju namještali) i oboje su bili motivirani ovim tragičnim događajem da se pridruže policiji. Primarna razlika je količina tragedije i način na koji su se nosili s njom: Barry je većinom otišao od majčine smrti i osnovao novi život, dok, dok je Hunter stvorio novi život, zapravo nikada nije ispravno prešao iz svekarova smrt, razvod i otpuštanje, a doživio je i mnoge druge tragedije. Baš kao što je Thawne na mnogo načina izokrenuta verzija Wallyja, Hunter je u istoj poziciji za Barryja, stvarajući intrigantan Generation Xerox - a Hunter to izričito ističe Barryju u finalu 'Flash Wara'.
  • Zli bogalj: Njegovo sakaćenje mu služi kao početak tame. Nakon što ga Inercija spusti u normalu, ali ne čini ništa da popravi njegov razum, postaje pun primjer. Njegovu sposobnost kasnije je obnovljena tehnologijom 25. stoljeća, zahvaljujući Eobardu Thawneu.
  • Zli bivši prijatelj: Počeo je kao Wallyjev saveznik i nikad ga ne prestaje smatrati prijateljem. Složenije na Wallyjevom kraju — prijateljstvo koje dijele očito je prekinuto nakon Hunterove transformacije, ali on priznaje kasno u 'Rogue Waru' da još uvijek ne mrzi Huntera čak ni nakon svega što je učinio Wallyju osobno kao Zoom.
  • Zlo je sitno : Dok je prerušen kaosudac vremena, on napominje da su Renegades (tim vremenskih agenata po uzoru na Rogues) izričito stvoreni da se rugaju timu zlikovaca, nešto što je još značajnije kao što su Rogues imalimrtav nekoliko stoljeća do sada.
  • Zlo protiv Zla: Nekoliko puta se sukobio s Rogues, prvo iz želje da zaštiti svoju bivšu ženu, a kasnije zbog gađenja što gube Wallyjevo vrijeme ne tjerajući ga da bude bolji heroj.
  • Face-Heel Turn : izvorno je bio Wallyjev prijatelj na Forceu prije nego što je postao Zoom.
  • Fallen Hero : Od bistrog agenta FBI-a do policajca s invaliditetom i kasnije... do Zum .
  • Agent FBI-a: Rečeno je da je bio jedan od najpametnijih i najmlađih do svoje nesretne ozljede koja je završila karijeru.
  • Riba izvan vremenske vode:Nakratko će završiti u 25. stoljeću, u domovini Eobarda Thawnea, nakon što ga je Thawne prihvatio njegovu ponudu iz Bljesak: Ponovno rođenje i odveli ga tamo nakon što su pobjegli iz zatvora.
  • Petsekundni predznak: Hunter slučajno sruši čašu s kreveta. Čitatelji će vidjeti da je staklo na jednoj ploči visjelo u zraku, nekoliko stranica prije nego što to primijeti i sam Hunter.
  • Prijateljski neprijatelj: Na svoj uvrnuti način, on zapravo pokušava pomoći Wallyju i vjeruje da će se njihovo prijateljstvo vratiti.Ali na kraju shvati da mu Wally neće uzvratiti uslugu i umjesto toga odluči ga povrijediti.
  • Prijateljska meta: Grodd ga paralizira da povrijedi Wallyja. I djeluje na više načina; Wally kreće u žestoko divljanje osvete u Gorilla Cityju i počinje Hunterov početak tame...
  • Freudovski izgovor: cijeli popis njih. Ni jedna stvar nije pretvorila Huntera Zolomona u Zoom. Njegov otac je proglasen kao serijski ubojica i vrijeđanje njegove majke, tastova smrt i njegov vlastiti razvod i sakaćenje, njegovo drugo sakaćenje od strane Grodda, Wallyjevo odbijanje da sve to poništi putem putovanja kroz vrijeme... svi ti čimbenici zajedno gurnuli su Zolomona preko ruba.
  • Prijatelj na sili: Prije nego što je pao iz milosti, bio je prijatelj Wallyju u KCPD-u zajedno s Fredom Chyreom i Jaredom Morillom.
  • Heel-Face Door-Slam : Na kraju 'Rogue War', on ima trenutak Heel Realizacije i ide toliko daleko da se ispriča Wallyju za svoje postupke, govoreći 'Nikada nije trebalo biti ovako Wally. Ne za nas.' Nažalost, on se rastvara u vremenskoj struji prije nego što je uopće završio svoju ispriku, a kada se uspije vratiti u sadašnje vrijeme, ponovno je u svom kostimu; uostalom on je jednostavno previše tvrdoglav da prihvati svoj neuspjeh.
  • Heroj druge priče: Prije dolaska u Keystone City, bio je priznati agent FBI-a s mračnom i problematičnom prošlošću.
  • Herojska žrtva:Nakon što shvati u kojoj je mjeri Eobard Thawne manipulirao cijelim svojim životom, žrtvuje se kako bi popravio barijeru Forever Force, obnavljajući Speed ​​Force.
  • Ubojica heroja: Između 'Flash War' i 'Year of the Villain', putovao je multiverzumom ubijajući Bljeskove drugih svemira.
  • Zlikovac skrivenog plana:Govori Wallyju o gubitku njegove obitelji zbog Flashpointa i potiče ga da uništi Speed ​​Force kako bi ih spasio. Naravno, njegov cilj nije pomoći Wallyju nego uništiti obitelj Flash iz njezine srži.
  • Dizalica od njegovog vlastitog Petarda : On je taj koji uči Inerciju kako koristiti svoje moći temeljene na vremenu umjesto normalnog speedstera u Final Crisis: Rogues' Revenge . Kasnije u priči, Inertia (sada Kid Zoom) koristi te iste moći da vrati Zoom na osakaćenog Huntera Zolomona.
  • Hope Spot : Tijekom proboja Iron Heightsa, Hunter je bio presretan kada je vidio da može ponovno trčati. Nažalost, kada on i Wolfe uspiju izaći iz zatvora, slučajno nalete na Grodda...
  • Kako mogu snimiti web? :
    • Njegove moći čine ga više nego dostojnim Flasha — ali također na neki način uzrokuju otvaranje vremenskih prozora do posebno traumatskih točaka u Hunterovoj prošlosti, nešto nad čime on nema kontrolu (barem ne u početku). Zoom je ovim poražen po prvi put, nakon što ga očajni Flash gurne u jedan dok pokušava ubiti Lindu, psihički ga paralizirajući.
    • Također se vidno teško prilagođava svojim moćima u 'Blitzu', u jednom trenutku ne može se dovoljno usporiti da bi ga heroji zapravo razumjeli, au drugom izražava zbunjenost što je mogao ući na Lindin bolnički odjel, a da ne bude vidio kada koristi svoje moći.
  • Licemjer: Savršeno je voljan ubiti Lindu Park-West vjerujući da će tragedija 'poboljšati' Wallyja, bez obzira na to koliko emocionalne devastacije prouzrokuje Bljesak - ali idite blizu njegov bivsa zena i neka ti je bog pomozi...
U
  • Ikonični lik nastavka: Kao Hunter, predstavljen je mnogo kasnije (tijekom Johnsove trke), a Zoom postaje tek u posljednjoj četvrtini Wallyjeva mandata. Čak i uz sve ove stvari u obzir, Zoom je postao jednako dobro zapamćen kao i svaki superzlikovac u Flashovoj galeriji Rogues.
  • Ne osjećam svoje noge: Nakon što se probudio iz Groddova napada, on koristi ovaj trop od riječi do riječi. To također označava njegov početak tame, jer postaje očajan da poništi prvo svoje sakaćenje, a zatim sve loše stvari koje su mu se ikada dogodile.
  • Ako ga ubiješ, bit ćeš isti kao on: obrnuti. Zoom namjerava uvjeriti Wallyja da postoje opravdana ubojstva i da je sam Zoom sjajan primjer.
  • Ignorirano Epiphany : On dolazi stvarno blizu Heel realizacije na kraju 'Rogue War', izražavajući žaljenje zbog toga što se njegov odnos s Wallyjem pogoršao... a zatim se više ne spominje nakon toga.
  • Trenutačna promjena kostima: Unatoč tome što Flash stripovi dugo imaju objašnjenja otkud doslovno svačiji kostimi (Rogues čak imaju specijaliziranog krojača!), kada se Zolomon u početku pretvori u Zoom, njegov kostim se jednostavno manifestira. Kako nije povezan sa Speed ​​Force-om, ne može to ni koristiti kao objašnjenje.
  • ironija:
    • Njegove moći Gospodara vremena omogućuju mu da se kreće brzinama o kojima Wally može samo sanjati - ali ga također čine bespomoćnim da koristi kozmičku traku za trčanje, stroj za putovanje kroz vrijeme koji može koristiti za poništavanje svojih prošlih pogrešaka.
    • Njegov nastup kao Zoom prikazao bi ga kao pogrešnog žanrovskog razuma jer ima filozofiju heroja kojem je potrebna tragedija da bi se poboljšao. Četiri godine nakon njegovog debija, DC je promijenio podrijetlo Barryja Allena – sada ima mrtvu majku i namještenog oca – kako bi ga učinio 'privlačnijim' kao lik, što dokazuje Hunterovu hipotezu pravo . Još ironično, Zoomov kreator Geoff Johns bio je zaslužan za ovu promjenu.
  • Vitez od Cerebusa: Nitko, čak ni Grodd, nije mogao potamniti priču o Wallyju kao Zoom.
    • Odveden do jedanaest u 'Rogue War' kada vraća Flashovog ultimativnog Arch-neprijatelja, profesora Zooma, kako bi Wallyja iskusio tragediju gubitka svoje nerođene djece iznova i iznova.
  • Juggernaut: U izravnoj borbi, Zoom je čudovište. On može oponašati super brzinu Bljeska zajedno s njihovom popratnom nadljudskom udarnom snagom i izdržljivošću (Wonder Woman je jednom komentirala da ju je udario više povrijedio nego da ju je pogodio Superman), ali je tome dodao da priroda njegovih moći znači da sve dok vezani ste linearnim vremenom on će UVIJEK biti ispred vas. Snaga do snage sposoban je uništiti gotovo svakog speedstera. Wally je morao ukrasti toliko brzinske energije da se s vremena na vrijeme oslobodio kako bi ga pobijedio, a većina njegovih borbi bila bi provala da nije bio toliko opsjednut time da heroje učini 'boljima'.
  • Vitez Templar: On istinski želi poboljšati Wallyjevu karijeru superheroja. On je samo stvarno, STVARNO, STVARNO loš u tome (iz Wallyjeve perspektive, u svakom slučaju...).
  • Naslijeđeni lik: tehnički obrnut. On je prvi Zoom rođen kronološki, činjenica koja beskrajno zabavlja njegovog prethodnika/nasljednika Thawnea. Thawne: (ceri se) Stvorio sam naslijeđe pet stoljeća prije nego što ću se uopće roditi. To je unatrag. to je obrnuto . To je sudbina.
  • Hajde da se ti i on borimo:Nakon što je naizgled odustao od ideje 'poboljšanja' Wallyja ili Barryja nakon Thawneove smrti, njegov je novi plan da oba Bljeska vode 'rat'.
  • Munja: Iako se ovaj trop odnosi na sve speedstere, Zoom je zaista u svojoj klasi. Njegove moći temeljene na vremenu omogućuju mu da izgleda da ide brzinom o kojoj većina zlikovaca na ovoj stranici može samo sanjati, i usporiti vrijeme dovoljno da se čak i običan udarac šakom čini kao da ga pogode brzinom svjetlosti (jednom je izbacio Jaya Garricka iz New York do Dallas u jednom pogotku). Samo pogledajte upis Curb-Stomp Battle da vidite što ovo može učiniti za njega. Čudesna žena: Udario me Superman. Ovo boli više. Biti udaren u brzina svjetlosti to će učiniti.
  • Živa emocionalna štaka: Tijekom serije, Wally postaje najsvjetlija točka Hunterova inače zbrkanog života. To je glavni razlog zašto se osjeća izdanim kada Wally odbije njegov prijedlog da otputuje u prošlost kako bi zaustavio smrt svog svekra. On ide toliko daleko da postaje negativac samo da bi mogao 'pomogati' Wallyju da postane učinkovitiji heroj.
  • Ljubav te čini zlim : Više od platonske varijacije. Wallyja smatra moralnim lancem i potpuno mu je slomljeno srce zbog činjenice da je Wally odbio njegov prijedlog putovanja kroz vrijeme. Kada dobije ovlasti, dobiva nekoliko prilika da si pomogne, ali Hunter ih sve sruši kako bi umjesto toga pomogao Wallyju na njegov uvrnuti način. Gubitkom svojih moći i nakon što je povratio razum u Iron Heightsu, depresivan je zbog činjenice da ga Wally više ne smatra prijateljem. Međutim, to ga čini odlučnijim u pogledu svojih motiva u vezi s Wallyjem.
  • Mentalno poremećeni : Jedan od rijetkih superzlikovaca koji bi imao legitimnu priliku za korištenje obrane od ludila. Za razliku od Thawnea (ili sličnih Jokeru) koji je jednostavno psihopat, Zolomon uistinu pati od zabluda i ima viziju svijeta koja je zapanjujuće u suprotnosti sa stvarnošću.
  • Misery gradi karakter: Zoomovo načelo vodilja. Čvrsto vjeruje da Wally treba pretrpjeti tragediju na način na koji je on pretrpio, tako da će ga te tragedije motivirati da bude heroj koji će učiniti sve što je potrebno da izbjegne užase poput Hunterovog sakaćenja u Groddovim rukama — uključujući putovanje kroz vrijeme i preventivno ubojstvo. Njegovi pokušaji da 'nauči' Wallyja tome rezultirali su gubitkom Wallyjevih nerođenih blizanaca i brojne pokušava ubiti Wallyjevu ženu Lindu.
  • Moralni lanac: Wally mu to postaje kada se preseli u Keystone – do točke u kojoj Hunter priznaje da mu je Wally dao volju da nastavi dalje – ali kada razočara Huntera, rezultat je otprilike ono što biste mogli očekivati.
  • Motorna usta: Njegovo isključenje iz uobičajenog vremena uzrokuje da priča kao da je ponekad ubrzan. U jednom trenutku, on to čini kada opominje Rogues od svoje bivše supruge Ashley, pri čemu Rogues potpuno ne uspijevaju razumjeti što zvuči kao totalno brbljanje.Za njih to ne završava dobro. Kapetan Boomerang: Što, dovraga, govori?
  • Moj najveći neuspjeh: dogodio se u njegovoj pozadinskoj priči, kada je bio u FBI-u. Napravio je pogrešnu procjenu koja je rezultirala time da je njegov svekar (vođa terena) ubijen od strane kriminalca kojeg su lovili, a sam Hunter je završio šepajući nakon što mu je navedeni kriminalac pucao u koljeno. Nakon toga, supruga ga je napustila i izbačen je iz FBI-a.
    • S obzirom na zastrašujući novi obrat u Preporod - to su bili stripovi:nije pogriješio. Klaun izvorno nije imao pištolj, ali mu je Eobard Thawne koji putuje kroz vrijeme dao jedan kako bi osigurao da će ovaj incident uništiti Hunterov život, postavljajući ga na put da postane Zoom.
  • Nužno zlo: Kao što gornji citat pokazuje, Hunter vjeruje da on mora biti najgori zlikovac s kojim se Wally ikada suočio kako bi ga motivirao da poduzme potrebne mjere da ga zaustavi.
  • No-Holds-Breded Beatdown: Jedna od njegovih najčešćih metoda kada je u pitanju 'motiviranje' heroja da se poboljšaju, tobože zato što vjeruje da će ih dovoljno žestoko premlaćivanje potaknuti da postanu jači.
  • Nije tako drugačije: On to želi prizvati Wallyju, čak prijeteći da će ga paralizirati kao da ga je Grodd paralizirao odmah nakon što Wallyju otkrije svoj identitet (iako ovo može biti pokušaj da se Wally natjera da učini potrebnu stvar i ubije ga) .
  • Bez prodaje: Kada on u početku uzme Lindu, Wally i Jay stvaraju vrtlog Brzine kako bi uzeli njegovu brzinu. Potpuno ne uspijeva (jer se Zoomove moći temeljene na vremenu ne mogu isprazniti na način na koji može Speed ​​Force) i Zoom ih odmah oba ruši.
P-U
  • Zamjena paleta : Poput njegovog nadahnuća profesora Zooma, Zoom nosi verziju Wallyjevog Flash kostima s preokrenutim bojama.
  • Vječni namrgođeni: Mrkost pun bijesa koji nosi na gornjoj slici njegov je zadani izraz za većinu njegovih pojavljivanja - osobito onih koje je napisao Geoff Johns. Jedini put kad ga je vidio nasmiješenog je kad radi nešto duboko užasno za Wallyjev život.
  • Profiler: Nekada je bio jedan za FBI, a kasnije za policijsku upravu Keystone.
  • Psihičke moći: zbog stjecanja veze sa 'Silom mudraca' u vrhuncu Flash rat .
    • Um nad materijom
    • Telepatija
  • Psihopsiholog: Profiler je postao kriminalac.
  • Loša komunikacija ubija: Kako Wally ističe, da je Hunter prihvatio Wallyjevu emocionalnu podršku i otvorio mu se o njegovoj prošlosti, stvari među njima nikada ne bi krenule izvan tračnica.
  • Ukrcati se u autobus: Thaddeus Thawne ga je vrlo naglo oduzeo Konačna kriza: Rogueova osveta (kako bi se napravio mjesto za povratak profesora Zooma u sljedećoj velikoj Flash priči, Bljesak: Ponovno rođenje ), i pojavio se samo još jednom u stripovima (kameo s jednim panelom) prije ponovnog pokretanja New 52. Nije postojao u New 52 jer nije postojao ni Wally West. Od Flash Annual #1 (2018.) ,otkriveno je da se predstavlja kao sudac vremena u 25. stoljeću i planira rat kako bi stvorio sukob između Barryja i Wallyja.
  • Crveni Baron: Za razliku od Thawnea, koji je bio prvi Reverse-Flash, ali je također bio dobro poznat kao Profesor Zoom, Hunter se gotovo isključivo bavi Zoomom tijekom svojih pojavljivanja i samo jednom se naziva Reverse-Flash (na kraju od 'Blitza').
  • Crvene oči, uzmite upozorenje: Čini se da njegove zjenice trajno pocrvene nakon što se manifestiraju njegove moći i uvijek se mogu vidjeti kako svijetle kroz crne prekrivače očnih otvora njegovog kostima - što znači da on zapravo može istovremeno prizvati ovaj trop i Black Eyes of Crazy.
  • Zamjenska zlatna ribica:On smatra da je Eobard Thawne po prirodi vrlo sličan Wallyju i s njim sklapa prijateljstvo dijelom i zbog toga. Nakon što je gledao Thawnea kako umire, zaklinje se na osvetu.
  • Resenter: Čak i prije njegovog okreta licem i petom, snažno je vjerovao u Misery Builds Character, i pomalo je zamjerio Wallyju što nije doživio osobnu tragediju koja bi ga učinila boljim herojem nakon što je Wally odbio putovati kroz vrijeme umjesto njega.
  • Otkrivanje:
    • Na kraju Flash godišnje (2018.) ,otkriveno je da je pod maskom Sudac vremena i neko vrijeme je zarobljen u 25. stoljeću, čekajući svoje vrijeme da izazove 'rat' između Bljeska. Prema Riječ Božja, on je bio Sudac vremena od početka, uključujući i nastupe u Flash rundi 2009. godine.
    • Ispostavilo se, njegova tragična greškanije bila njegova pogreška, već intervencija Eobarda Thawnea da mu uništi život.
  • Memorija otporna na efekt valovitosti: Više puta je pokazao da je imun na DCU-ov Cosmic Retcon. Prvo kada zadrži svoje znanje o Wallyjevom tajnom identitetu nakon što ga Spectre izbriše iz umova svijeta, a drugo kada se ponovno pojavi u Preporod ere, prisjećajući se svojih susreta s Wallyjem. Joshua Williamson je čak izričito rekao da je ovo verzija Huntera prije Flashpointa. Međutim, primjetno je da Barryja naziva 'izvornim Flashom' u 'Flash Waru', što znači sve što je doktor Manhattan učinio da ukloni Društvo pravde bio u stanju utjecati na njega.
  • Proklizavanje razuma: Njegovo bogaćenje od strane Grodda, zajedno s korištenjem kozmičke trake za trčanje, razdrlo je njegov razum u komadiće. Dodatno je oštećen zato što je bio zarobljen u vremenskoj petlji spomenutoj pod And I Must Scream.
  • Ispravi ono što je jednom pošlo krivo: U vrijeme kada ga je Grodd osakatio, on je potpuno uvjeren da će povratak u prošlost koristeći kozmičku traku za trčanje i zaustavljanje njegovog prvog sakaćenja/smrti njegova tasta poništiti sve što je pošlo po zlu za njega nakon toga. Kad mu Wally odbije pomoći, pokušava ga sam upotrijebiti dok je u invalidskim kolicima, što se na kraju izjalovi i pretvori ga u Zoom.
  • Shockwave Clap: Još smrtonosnija verzija njegovog zloglasnog puckanja prstima.
  • Mentor potonuti ili plivati ​​: In Final Crisis: Rogues' Revenge on je ovo za Inertia, tuče potonjeg svaki put kada propituje Zoomovu potrebu da provuče heroje kroz tragediju (umalo ga ubije putem Badass Finger Snap-a kada u početku odbije Zoomovu obuku). Iskreno rečeno, snažno se podrazumijeva da on stvarno ne voli Thadovu potpunu sociopatiju i ne bi se trudio da ga učini novim Kid Flashom da nije Vaga.
  • Polako klizi u zlo: postoje dva luka prije Blitz prvenstveno posvećen prikazivanju svog sporog okretanja na tamnu stranu dok sve doseže točku ključanja kada pokuša upotrijebiti kozmičku traku za trčanje da promijeni svoju prošlost i ona mu eksplodira u lice.
  • Speed ​​Blitz: Njegove moći gospodara vremena čine ga tako brzim da se ovako čini čak i brzašima poput Wallyja i Jaya Garricka - u njegovoj prvoj borbi protiv potonjeg Zoom je udario Jaya dužinom gradskog bloka dok su se kretali tako brzo Jay i Wally nikad ga nisam ni ugledao.
  • Sssssnake Talk : Njegova govorna smetnja uzrokuje da kotrlja svoje suglasnike.
  • Početni brak : Igrao za Dramu . U flashbacku u Flashu #197 otkriveno je da je Hunter Zolomon oženjen sa svojom dragom s fakulteta Ashley tek nekoliko mjeseci nakon što su zajedno diplomirali na fakultetu i zajedno se pridružili FBI-u prije tragične pogreške Huntera koja je koštala života njegovog svekra. , zbog čega se Ashley razvodi od njega i izbacuje ga iz FBI-a. Hunter još uvijek jako voli Ashley, ali zna da je malo vjerojatno da će mu ona oprostiti; prihvaća razvod i pokušava nastaviti sa svojim životom. Kasnije, kada Ashley sazna da se Hunter transformirao u superzlikovca Zooma, napustila je FBI kako bi došla u Keystone City kako bi preuzela njegovo bivše mjesto kao lokalni metahumani profilator kako bi ga pomogla reformirati – pokazujući da još uvijek voli i žali što ga je napustila. Tragično se podrazumijeva da da se Hunterova pogrešna procjena koja je koštala života njegova tata nikada nije dogodila, Hunter i Ashley bi imali dug i trajan brak.
  • Stealth Mentor : Vjeruje da je to tako što natjera heroje da dožive tragediju, čime ih tjera da učine sve što je potrebno da izbjegnu takvu tragediju ponovno.
  • Steven Ulysses Perhero: Lovac Tako l oko na.
  • Stoik: Čak i prije svoje transformacije, nije bio poznat po tome što je pokazivao visok raspon emocija. Prema vlastitim riječima, nije bio ni uzbuđen vlastitog vjenčanja . S obzirom na njegovu prošlost, nije iznenađujuće.
  • Strike Me Down with All of Your Hatred: On sve muči Wallyja jer želi da ga Wally mrzi i učini što je potrebno da ga na kraju zaustavi. Naravno da ima i suicidalnih prizvuka...
  • Samoubojstvo od strane policajca: Sugerira se da više nema volje za životom, ali želi da njegova smrt barem Wallyju dokaže točku.
  • Super brzina : Konačno dobiva ovo stvarno u Flash rat , na račun odvajanja sile brzine od vremenskog toka, čineći putovanje kroz vrijeme nemogućim kroz to sredstvo.
  • Super Snaga: Zbog stjecanja veze sa 'Snagom Snage' u vrhuncu Flash rat .
  • Tautološki templar: Zoom iskreno vjeruje da je on brutalan, ali u konačnici nužan neprijatelj stagnacije i katalizator poboljšanja čije metode uistinu daju značajne rezultate i pomažu učiniti svijet boljim mjestom. Čak ga i insinuiranje da je na krivom putu duboko vrijeđa; pokušaj da ga uvjerite da griješi vjerojatno će u najboljem slučaju rezultirati možda fatalnim premlaćivanjem (kako bi netko uvidio njihovu pogrešku), au najgorem je potpuno suicidan.
  • Taj čovjek je mrtav: On to kaže svojoj bivšoj ženi koja pokušava prizvati ljubav će te odvesti natrag na njega. Ipak, to nije sasvim točno, jer Wally i Ashley neprestano ističu Hunterovu mekšu stranu.
  • Onda pusti me da budem zao:Naizgled potpuno napušta svoje ludo ponašanje Stealth Mentora kada vidi Thawnea kako ponovno umire, što ga dovodi do toga da odluči da je Flash obitelji izvan pomoći i da je treba uništiti ili zamijeniti u 'ratu'.
  • Odbacivanje invaliditeta: vraća svoju sposobnost hodanja zahvaljujući Eobardu Thawneu i tehnologiji 25. stoljeća.
  • Dok nas ubojstvo ne rastavi: Njegov otac je bio serijski ubojica, a majka je postala njegova posljednja žrtva kada je pokušala nazvati policiju.
  • Gospodar vremena:
    • On nema Super Brzinu, umjesto toga ima sposobnost da ubrza svoju osobnu vremensku liniju kako bi se činilo da se kreće Super Brzinom - iz njegove perspektive, on se još uvijek kreće normalnom brzinom, ali svi ostali - čak i Flash - su usporen sve do praktički zamrznutog. To mu daje veliku prednost u odnosu na Wallyja u njegovih prvih nekoliko pojavljivanja - čak i nakon ogromne infuzije Super Speeda od Jaya Garricka i Barta Allena usred 'Blitza', Zoom se Wallyju i dalje čini tek nešto više od zamućenja.
    • To također može koristiti za simulaciju gotovo svake druge snage speedstera, uz značajne iznimke odlaska u neopipljivost i korištenja kozmičke trake za trčanje za putovanje kroz vrijeme. Ovo posljednje je prilično nesretno, jer to je jedina stvar koju očajnički želi učiniti...
  • Vrijeme staje: Koristi ovo za lažiranje super brzine.
  • Timey-Wimey Ball : Kada u početku počne zavaravati Wallyja, njegove moći povremeno otvaraju prozore za posebno traumatične točke u njegovom životu. Ljudi se mogu progurati kroz njih, prisiljavajući ih da mentalno prožive tih nekoliko trenutaka. Nekako.
  • Tragična pogreška: Prilikom profiliranja serijskog ubojice, Hunter predviđa da tip neće imati pištolj, te stoga potiče svoj tim da izvrši uhićenje bez čekanja na pomoć. Ispostavilo se da je pogriješio i ubojica mu puca u koljeno, osakativši ga, prije nego što je ubio njegovog svekra. Zbog svoje pogreške, Hunter je doživotno obogaljen, razveden od supruge i otpušten iz FBI-a. Njegova želja da poništi ovu pogrešku stavlja ga na put da postane Zoom.Osim što se godinama kasnije ispostavilo da nije bilo greške - Hunter je ispravno procijenio situaciju i stvari bi se tu završile da profesor Zoom koji putuje kroz vrijeme nije dao ubojici pištolj kako bi Zolomona pokrenuo na putu da postane Zum.
  • Tragični zlikovac: Nositelj zastave među Flashovim neprijateljima.
  • Trauma Conga Line: cijela njegova životna priča može se sažeti ovim tropom.
  • Tuckerization: Ime je dobio po sinu Ethana Van Scivera, Hunteru Zalmanu Van Sciveru.
  • Nesputani: Kao mračno ogledalo Wallyja Westa, jednako je tvrdoglav i vođen svojim motivima, samo bez morala koje Wally nosi.
  • Uzeo razinu u Badassu: od Flash rat , ne samo da je Zoom spojen na Speed ​​Force, već i na Sage i Strength Forces. To ga čini super-pametnim brzačem s psihičkim moćima i snagom jednakim, ako ne i superiornijim od Supermanove.
  • Nezaustavljivi bijes: Potaknut ovim mnogo vremena. U Flash rat to je naizgled katalizator za vraćanje njegovih moći, nakon napada bijesa zbog smrti Eobarda Thawnea koji uzrokuje da se i njegove blistave crvene oči i kostim ponovo manifestiraju niotkuda.
  • Nesvjesni poticatelj propasti : Njegove radnje u 'Flash Waru' slučajno dopuštajuParadoks da pobjegne iz Iron Heighta 25. stoljeća i započne svoju potragu za osvetom obitelji Flash.U međuvremenu,njegova herojska žrtva za zatvaranje Crnog bljeska dolazi u najgorem mogućem trenutku, zbog čega su Wallacea i Averyja razvlašteni i brutalno pretučeni od strane nagomilanih Roguea, dopuštajući kapetanu Coldu da preuzme Central City.
  • Nesvjesni pijun: Kao što se podrazumijeva, njegov pad u tamu je bioorkestrirao sam Eobard Thawne. Nakon što Hunter sazna, gubi motivaciju da nosi Thawneovo nasljeđe.
Oglas:V-Z
  • Epizoda zlikovca : Izdanje #197 serije Wally West ga ima slavno konačno postati Zoom, zajedno s tim da je u potpunosti ispričan iz njegovog POV-a i rekapitulacija događaja u njegovom životu koji su ga doveli do te sudbonosne točke.
  • Villainous Crush: Još uvijek voli Ashley, nešto što je prilično očito unatoč njegovim prigovorima da je Lovac kojeg je poznavala mrtav. Podrazumijeva se da je obostrana, jer svoju obećavajuću karijeru u FBI-u ostavlja za sobom samo zbog svoje vjere u Love Redeems.
  • Zlobno prijateljstvo:
    • S Cheetahom, uz pomoć Neuzvraćene ljubavi s njezine strane.
    • On čini jedno sa svojim prethodnikom Eobardom Thawneom nakon događaja od Bljesak: Ponovno rođenje (2009.) . Thawne ga vodi u vlastito stoljeće da mu izliječi leđa gdje planiraju 'poboljšati svoje bljeskove'. Eobardova smrt od strane Iris West dovodi Huntera preko ruba, a na kraju ga natjera da odbaci svoje planove za 'poboljšanje' Wallyja i Barryja, u korist orkestriranja rata.
  • Zločinsko naslijeđe: preuzima baklju od Eobarda Thawnea, posuđujući i naziv Zoom i kostim.
  • Zločinsko spašavanje : Kada Rogues prijete da će ubiti njegovu bivšu ženu Ashley, Zoom odmah pokazuje dopremlati ih dovraga- jesu li zapravo umiješani u atentat na njezin život ili ne...
  • Vitriolic Best Buds: On svoj odnos s Wallyjem promatra kao još uvijek, što Wallyja još više muči.
  • Dobronamjerni ekstremist: definitivan primjer među Wallyjevim neprijateljima. Zoom iskreno želi natjerati Wallyja i druge heroje na koje naiđe da budu najbolji heroji što mogu biti, heroji koji će učiniti sve što mogu da zaustave događaje poput njegovog osakaćenja - a njegove metode da to osigura uključuju stvarno brutalne premlaćivanja, napade i pokušavaju ubiti svoje najmilije, koristeći kozmičku traku za trčanje kako bi ih natjerali da prožive najgore događaje u svojim životima, pa čak i vraćajući čudovišta poput profesora Zooma, sve u nadi da će ih to potaknuti da budu 'bolji'.
  • Nekad smo bili prijatelji: s Wallyjem. Igrao se s malo - on i Wally nikad ne prestaju misliti jedno o drugome kao o prijateljima, unatoč svemu što se događa između njih. U finalu 'Flash Wara', Hunter priznaje da će doista biti prekinut kada njegov dobar prijatelj bude mrtav, iako s obzirom na to da istovremeno guši Wallyja, to ne ispada kako bi on želio.
    • Kad Hunter sazna istinu oNjegovim porijeklom manipulira Thawne, on izražava veliko žaljenje zbog onoga što je učinio, a prije nego što se žrtvuje Speed ​​Forceu, njegove posljednje riječi su isprika Wallyju, želja da su mogli ostati prijatelji.
  • Wham Shot:
    • Onaj u svemiru, kada otkrije svoj pravi identitet šokiranom Wallyju.
    • Jedna za njega osobno: kada otkrije da može ponovno hodati, i izlazi da pronađe medicinske sestre - samo da bi zatekao svaku osobu na svom odjelu potpuno zamrznutu u vremenu. Značajan jer je to točka u kojoj razrađuje učinak eksplozije kozmičke trake za trčanje na njega, a zatim odlučuje upotrijebiti svoje nove moći kako bi Wallyja učinio herojem koji će riskirati sve kako bi pomogao ljudima poput njega.
    • U Flash Annual #1 (2018.) ,kada se demaskira kao Sudac vremena i otkriva svoju motivaciju da Bljeskove natjera u rat .
  • Wicked Cultured : On je opsjednut sa svime što spada pod društvene znanosti; psihologije, sociologije pa čak i povijesti. Kad je zapeo u starom Rimu, bio je radosno promatrajući izdaleka pad Rima.
  • Uz veliku moć dolazi i veliko ludilo: podrazumijeva se da Zoomove vremenske moći ometaju njegove sinaptičke releje, čineći ga vrlo iracionalnim. On sam to gotovo zbunjuje prije nego što odluči da je On Odabrani koji će natjerati Wallyja da bude najbolji mogući heroj.
  • Dostojan protivnik: Smatrao je Barta dostojnim Wallyjevim nasljednikom, budući da je Bart bio netko tko je nastojao stalno biti bolji. Više je nego malo ljut što je Inertia prouzročila Bartovo ubojstvo.
  • Udario bi djevojku: brutalno je napao Lindu Park-West, uzrokujući njezin pobačaj. Također je udario bespomoćnu Amazonku najbrže što je mogao u jednoj sekundi, a to je bilo kada se borio protiv Wonder Woman, koja napominje da ju je udario jako snažno kao Nadčovjek .
  • Pogrešan žanrovski razum: samo pogledajte trope povezane s njim.
  • Woobie, razarač svjetova: Njegov život je bio jedna velika trauma Conga linija koja je dovela do njegove nesreće i gubitka razuma.
  • Yank the Dog's Chain : Tijekom Groddove invazije na Iron Heights, Gregory Wolfe mu otkriva da može ublažiti bol s Hunterovog koljena koristeći svoje telekinetičke moći, tako da Hunter može slobodno trčati. To djela , ali nekoliko sekundi kasnije Grodd ga sustiže i ovaj put gubi više od koljena ...

Zanimljivi Članci